zaterdag 12 februari 2011

Houdbaarheid Helleborus

Om misverstanden omtrent de houdbaarheid van Helleborus als snijbloem weg te nemen,
 heb ik een presentatie gemaakt hoe een Helleborus een heel goede houdbaarheid kan hebben.

Het zou zonde zijn als deze bloem niet de waardering als snijbloem krijgt die het verdient
op onderstaande link staat uitgelegd waarop te letten

presentatie aankoop stadium Helleborus  (even wachten na aanklikken van de link, het duurt even voor hij geladen is dan op pijltje drukken en fullscreen en dan autoplay)

Een vaas leven van 14 dagen hoeft dan niet ongebruikelijk te zijn, mits gewacht tot de bloemen behoorlijk rijp zijn en het vruchtbeginsel er in begint te komen.
(op z'n vroegst half april )

Hieronder bent u welkom om een reactie achter te laten

een link naar dit blog wordt op zeer prijs gesteld , de losse tekst overnemen niet.

vrijdag 4 februari 2011

Blijven praten

Het heeft even geduurd na mijn vorige blog, maar het is weer tijd om wat van me af te schrijven.

't Is echt een paar weken van 'moeilijke gesprekken' geweest.
Als één ding me duidelijk is geworden, is het wel dat in gesprek blijven altijd het beste is, je komt of tot begrip voor elkaar of zelfs tot oplossingen.

Een verschil van mening over openheid van grote coöperatie's waar je als kweker lid van bent kan wel niet opgelost worden, maar om ondanks dat toch elkaar als collega's te kunnen blijven beschouwen is wat waard, mooier is als meer collega's die vinden dat er te weinig gecommuniceerd wordt hun mond open doen, dan kan er tenminste resultaat worden behaald. Ik weet dat veel collega kwekers ook vinden dat er weinig openheid is.

Een ander voorbeeld van blijven praten is bij een verschil van mening met een leverancier. Veel mails en telefoon verkeer gaf na maanden geen resultaat dat bevredigend was. Een gesprek van 5 kwartier met een persoon hoger in de hiërarchie van het bedrijf eindigt met een prima resultaat.

Tot zover de 'moeilijke gesprekken'

Een ander gesprek deze week heeft me duidelijk gemaakt dat ik de plantenverkoop waarschijnlijk het beste kan uitbesteden, ieder zijn vak.

In het vooruitzicht nu nog een gesprek waar ik wel naar uitkijk is met iemand die ik via twitter heb leren kennen en binnenkort langs komt, in twittertaal #vindtikleuk  ;)


't Komt al met al goed uit dat het nu winter is, dan hebben wij redelijk tijd , het werk op de kwekerij heeft allemaal wat minder haast.

hieronder kun je, je eventuele reactie's kwijt