zondag 14 augustus 2011

Hoe verloopt de zomer tot nu toe?

Na een zeer droog voorjaar hebben we tot nu toe meer dan voldoende water gehad. Voor een buitenteler geeft dat behoorlijke problemen om mooie zuivere bloemen te kunnen oogsten.
Helaas waren we vaak genoodzaakt de bloemen rauwer (minder rijp) te oogsten dan dat we graag doen. Dit om te voorkomen dat er smet op de bloemen komt.
Nauwlettend volgden we elke keer buien radar en het volgende beeld hebben we veel te veel gezien



Het natte weer bezorgt ons ook veel extra werk omdat we de bloemen eerst los op emmers moeten zetten om te drogen voordat ze gebost kunnen worden.
Ondertussen groeit het onkruid met dubbele snelheid lijkt het wel, terwijl het wieden minder makkelijk gaat.

De vooruitzichten zijn gelukkig veel beter voor de aankomende tijd, voor zover ik nu de berichten lees wordt het een stuk droger de aankomende tijd en kunnen we dus weer veel mooiere bloemen verwachten.

De eerste snee van de Delphinium's is er zo ongeveer af.
Nu zijn we nog aan het snijden in de getopte planten en dat zijn de laatste die bloeien. Tot zover zijn we heel tevreden hoe 'de handel' onze Delphinium Kissi heeft opgepakt. over een week of wat komen we met de 2de snee hiervan en zullen we met veel vertrouwen zien hoe het verder gaat.

De planten die vast zijn blijven staan en de gescheurde planten ( Delphinium Centurion) beginnen langzaam voor de tweede keer te bloeien en zo kunnen we mooi doorsnijden, al is het wel iets met een dipje in de aantallen.
Dit is niet erg omdat het nu toch vakantie tijd is en de vraag naar bloemen dan altijd iets terug loopt.

Ondertussen hebben we wat aandacht in de pers gehad voor onze kwekerij en Delphinium Kissi middels een mooi artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij


Ook hebben we de afgelopen week mee gedaan met de VKC-Keuring , dit is een keuring waarbij zomerbloemen kwekers uit het hele land hun mooiste producten laten keuren. Dit jaar waren er meer dan 400 inzenders waarbij wij met twee rassen in de top 10 stonden en bij de Delphinium's met de Kissi Dark Purple de 1 ste prijs en de Kissi Blush Milka de 2 de plaats.
Dorien neemt de prijs in ontvangst bij de Nationale bloemententoonstelling in Naaldwijk



In de zomer maanden komt het er niet altijd van om onze belevenissen in dit blog op te schrijven.
we zijn ook op twitter te volgen : @awestendorp en daar staan natuurlijk vaker berichtjes te lezen