vrijdag 14 december 2012

Water naar zee dragen?


Water naar zee dragen, wat is daar het nut eigenlijk van.
Aan het begin van afgelopen groeiseizoen kwam ik in gesprek met een nogal fanatiek pleitbezorger van natuurlijke middelen voor voeding en plantversterkers.

Nou ben ik van nature nogal huiverig voor ‘zweverige’ zaken maar sta open voor mogelijkheden. Ik heb me laten overhalen tot het gebruik van diverse zg. plantversterkende middeltjes. Overtuigt ben ik nog niet want omstandigheden zijn toch elk jaar anders maar mooi waren de bloemen dit jaar zeker, Vrij van meeldauw waren we wel niet helemaal maar nog nooit zo weinig chemie gebruikt.
Onze ‘goeroe’ is ook enthousiast over revitaliseert water ( wij noemen het zweverig water ) maar dat gaat mij voorlopig nog een stap te ver, wat ik na veel lezen op internet wel interessant vind is het toevoegen van gesteentemeel alhoewel het wat vreemd lijkt in eerste instantie. 
Gesteente en zand, toch een soort water naar zee dragen of stenen naar zand.

Enkele jaren geleden waren we op het bloemeneiland Madeira waar de bloemen mooier groeien dan waar ook en laat dit eiland nou door een vulkaan zijn ontstaan. De meest vruchtbare gronden zijn langs vulkanen. Verhuizen naar Madeira is natuurlijk een optie maar dan moet je zo klimmen langs die steile wanden en de afstand naar de veiling is ook wat lastig.
Als Mozes niet naar de berg kan komen moet dan de berg toch maar naar Mozes komen?
Zou het nut hebben, tja.., voor de kosten hoef ik het niet te laten. Het houdt in dat ik 2000 kg poeder met de hand over het land moet strooien, scheelt me toch mooi in een abonnement op de sportschool.