donderdag 17 maart 2011

De winter zit er weer op

Zo, het meeste winter werk op onze kwekerij zit er weer op, nadat een gedeelte van de Delphinium planten zijn gerooid en in de vriescel zijn gedaan is het land bewerkt en ligt het gronddoek er weer op.
rooien van Delphinium planten

Wij doen een gedeelte van onze planten in de vriescel om ze te "foppen". De planten denken dan dat het winter blijft en we kunnen ze dan op een later tijdstip weer uitplanten om zo bloei spreiding te krijgen en zodoende continu een aanbod van Delphinium's op de veiling brengen.
schoonmaken en delen van de planten
Na het rooien en planten in de vriescel maken wordt het land klaargemaakt en is het wachten op het voorjaar
spitten van de grond.

.Rechts op dit blog staan van alle werkzaamheden filmpjes wat er op de kwekerij is gebeurt.
Ondertussen moest de haag om de kwekerij worden gesnoeid en van de Helleborus het blad geknipt.

Inmiddels is het voorjaar begonnen en zitten de eerste planten uit de vriescel al weer in de grond en lopen de planten die zijn blijven staan al weer aardig uit.
De Helleborus staat al behoorlijk in bloei en zal half april hopelijk zover zijn dat ze kunnen worden gesneden.
Verder hebben we ons de wintertijd nuttig gemaakt met het vernieuwen van de website en een definitieve planning te maken voor het aankomende seizoen.

 Het grootste gedeelte van ons sortiment bestaat dit jaar uit onze eigen serie; Delphinium Kiss de serie bestaat uit 7 kleuren, maar de belangrijkste kleuren voor dit jaar zijn Brilliant Blue, Dark Purple en Lovely Pink  hiernaast nog redelijk wat Blush Milka
Door problemen in het laboratorium waar de planten worden vermeerderd hebben we nog niet van alle kleuren voldoende aantallen.
Hiernaast hebben we weer de kleuren die we de afgelopen jaren ook gehad hebben.

Laat rustig een reaktie achter!