zondag 20 november 2011

Een positieve terugblik

Zoals al eens gemeld schrijf ik af en toe ook een stukje in het Valkblad voor de Bloemisterij. De laatste zijn hier en hier te lezen.

De laatste bloemen zijn afgelopen maandag geveild. Wij kijken terug op een vreemd maar goed seizoen. na het omwaaien van de eerste snee en de natte zomer hebben we toch behoorlijk veel bloemen kunnen snijden tegen ook nog heel mooie prijzen. Het vreemde zit er in dat normaal heb je enorme pieken en dalen wat ook inhoud dat je soms 22 uur op een dag door moet. Dit seizoen liep het anders ( mooier ), een heel geleidelijke aanvoer maar wel de hele tijd door. Het rare is dan dat het voor ons gevoel het niet erg druk is geweest terwijl er meer is gesneden dan andere jaren.

Afgelopen jaar zijn we gekomen met onze eigen serie Delphinium Kissi en gelukkig heeft de 'handel' dat erg goed opgepakt. Na de introductie van Brilliant Blue, Blush Milka, Lovely Pink, Dark Purple en Maroon Purple komen daar volgend jaar  nog Caribbean Blue en Floral White bij.

We zijn ook nog bezig met 2 heel bijzondere soorten maar die zijn net op weefselkweek gezet en komen pas over 2 jaar op de markt. Zo blijven we ons steeds vernieuwen.

Nu is de tijd gekomen dat we weer beginnen met het weg halen van alle steunmateriaal en gronddoek zodat we de aankomende weken de Delphinium planten kunnen gaan rooien

Reacties zijn natuurlijk altijd welkom