woensdag 16 mei 2012

Nog een paar weken

 De oogst van de Helleborus is dit jaar erg tegen gevallen. Dit hadden we al voorzien. In December hadden we hele warme temperaturen waardoor de bloemen er al heel vroeg op stonden. Toen die koude periode in februari er overheen kwamen konden die bloemen dat niet hebben en zijn eraf gevroren. Alleen de late knoppen zijn goed gebleven.

We komen steeds dichter bij het snijseizoen  van de Delphinium. In de overjarige Delphinium's beginnen de knoppen al behoorlijk te komen.  



ook de weefselkweek plantjes die in week 10 gepoot zijn zijn nu behoorlijk aangeslagen. Met dit koude voorjaar hebben ze er lang over gedaan om zover te komen maar nu lijkt de groei er in te zitten 


De landplanten die we in December hebben gerooid en gedeeld zijn in de vriescel bewaard bij -2 graden en in week 10 t/m 16 elke keer in gedeelten gepoot om zoveel mogelijk bloeispreiding te krijgen.

Naar verwachting kunnen we dit jaar pas in de 1ste week van Juni snijden. Door het koude voorjaar is alles wat later dan andere jaren. 



Deze week is Jeanette Pennings van Bloembollenvisie ( een blad voor bollentelers/broeiers en vasteplantentelers) langs geweeste voor een interview over het gebruik van social media. Binnenkort zal dat artikel verschijnen. Ik ben erg benieuwd hoe dat er uit zal zien.



Ook hebben we nog bezoek gehad van een koper en een heel interessant gesprek gehad over de afzet van bloemen in de toekomst, hoe gaat het verder met de 'klok' en wat voor mogelijkheden zijn er.
Toch leuk als inkopers uit het westen de moeite nemen om een bezoekje aan onze kwekerij in Drenthe te doen. Toch een behoorlijke afstand.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

laat hier een bericht of reactie achter